Wat zijn pushmeldingen?

Wat zijn pushmeldingen?

Ieder van ons is tot op zekere hoogte bekend met pushmeldingen. Wanneer u een applicatie naar uw telefoon downloadt, wordt u aangeboden om de meldingen van deze applicatie in te schakelen. Of wanneer u een site bezoekt, krijgt u een meldingsabonnement aangeboden. Soms gebeurt zelfs het abonneren op pushmeldingen volledig onopgemerkt en niemand vraagt ​​u of u het wilt of niet. Pushmeldingen zijn natuurlijk handig: ze dienen als herinneringen, waarschuwingen bij het betreden van een gevaarlijke website of het downloaden van een applicatie van een onbekende ontwikkelaar, je kunt op de hoogte worden gebracht van een verkoop of een interessant evenement, enz.

Laten we eens kijken wat pushmeldingen zijn en hoe ze werken.

Wat zijn pushmeldingen?

Push-technologie is een goed genoeg mechanisme voor actieve interactie met het publiek, werkt als het verzenden van berichten (push-notificaties) en trekt de aandacht van een persoon naar uw merk of bedrijf. Push-notificaties (of push-notificaties) zijn kleine berichtjes die verschijnen op het vergrendelscherm van je smartphone of op het scherm van je pc, bestaande uit een titel, beschrijving en een kleine afbeelding.

Er zijn drie soorten pushmeldingen:

 • Mobiel zijn meldingen van applicaties die op uw smartphone zijn geïnstalleerd (we zullen in een apart deel meer in detail ingaan).
  Voorbeelden van mobiele meldingen: mobiele pushmeldingen
 • Browser (of web-push) - meldingen die naar een computer komen bij een gebruiker die op een site is geabonneerd.
 • Meldingen die op een pc worden ontvangen van applicaties die erop zijn geïnstalleerd.
  Voorbeelden van browser- en pc-meldingen: browser- en pc-pushmeldingen

Verschillen tussen sms-berichten en push-notificaties.

Over het algemeen zijn mailinglijsten een zeer goede technologie om te communiceren met de doelgroep van een bedrijf. Met verschillende mailingsmethoden kunt u op een winstgevende manier alle tools gebruiken om uw bedrijf te promoten en de verkoop te verhogen.

Een van de oudste soorten mailing zijn sms-berichten. Het begon bijna gelijktijdig te verschijnen met de ontwikkeling van mobiele communicatie. Push is de nieuwste technologie die relatief recent op de markt is verschenen en steeds populairder wordt onder ondernemers. Wat is het verschil tussen sms en pushmeldingen? Laten we het nu uitzoeken.

We kijken dus naar sms-meldingen en pushmeldingen. Wat is beter en winstgevender? Overweeg de voor- en nadelen van beide opties.

SMS-notificaties (sommige oproep push-sms)

Weet jij wat het is. Dit is een heel klein bericht met 70 tekens in het Cyrillisch en 160 in het Latijn. Afbeeldingen in dergelijke meldingen worden meestal niet gebruikt, omdat dit niet winstgevend is.

Voordelen:

 • 100% van de gebruikers ontvangt de melding. Als het telefoonnummer van de gebruiker geldig is en u een mobiele verbinding heeft, komt het bericht gegarandeerd aan.
 • Het publiek voor sms-mailings kan veel groter zijn. Berichten kunnen niet alleen worden ontvangen door gebruikers van smartphones met internettoegang, maar ook door oude telefoons met drukknoppen. Bijgevolg kunnen ondernemers hun aanbiedingen ook doen aan degenen die weinig of geen internet gebruiken.
 • Informatieopslag. Het sms-bericht wordt op uw telefoon opgeslagen, zodat de klant op elk moment de lijst met sms-berichten van een specifieke ondernemer kan openen en bijvoorbeeld de link kan volgen die hij nodig heeft.
 • Sms-berichten zijn uiterst handig voor service-informatie: registratiebevestiging, bestelinformatie in de online winkel, enz.

Nu over de nadelen:

 • Kosten. Een van de belangrijkste nadelen van sms-berichten zijn de hoge kosten. Het is erg duur om bulkberichten te bestellen, vooral als het relatief gemonopoliseerd is. In Rusland en het GOS zijn slechts 5 operators betrokken.
 • Opslag. Dit is deels een pluspunt. Maar aan de andere kant, en ook een minpuntje. Een groot aantal sms-berichten neemt een behoorlijke hoeveelheid geheugen in beslag, dus ze moeten handmatig worden verwijderd.
 • Moeilijk om een ​​klantenbestand op te bouwen. Vaak zijn er gebruikers die nog niet klaar zijn of hun contactgegevens niet willen delen. Je kunt natuurlijk een krom pad inslaan: veel bedrijven verhuren hun databanknummers voor een mooi bedrag aan derden. Klanten zijn bereid hun gegevens alleen over te laten aan vertrouwde en gerenommeerde bedrijven. Om mensen uw bedrijf te laten vertrouwen, moet u promoties houden, aanbieden om een ​​kortingskaart uit te geven en privileges ontvangen. U bespaart hier zeker geen geld op.
 • Het tweede grote nadeel van sms-mailing is een laag percentage overgangen van een bericht naar een site via een link (ongeveer 7%), dus dit type mailing wordt steeds minder gebruikt voor reclamedoeleinden.
 • Het is moeilijk voor een klant om zich uit te schrijven voor sms. U moet over de weigering schrijven, technische ondersteuning bellen en alles doen wat de gebruiker niet leuk vindt.

Hierdoor zien we meer nadelen dan voordelen. Dit geeft aan dat het gebruik van sms niet erg winstgevend is. Laten we nu eens kijken naar de voor- en nadelen van push (zie het eerste deel van het artikel als u al bent vergeten wat pushmeldingen zijn).

Voordelen van pushmeldingen: Pluspunten van pushmeldingen

 • Snelle overgang van bericht naar site. Klik gewoon op de push en u wordt doorgestuurd naar de overeenkomstige pagina van de site of naar het gewenste gedeelte van de applicatie, bijvoorbeeld over een verkoop.
 • Er kan veel meer inhoud worden gebruikt in push. Er kan tekst zijn, een afbeelding, een link, knoppen (in sms wordt alleen tekst gebruikt).
 • U kunt een abonnement snel deactiveren: ga naar de instellingen en klik op de bijbehorende knop.
 • Zeer snelle en gemakkelijke vorming van een klantenbestand. Om dit te doen, hoeft u alleen maar de pushmeldingsservice in te schakelen. Daarna kunnen gebruikers in slechts 1-2 klikken abonneren. De belangrijkste reden voor de snelle vorming van een klantenbestand is het gemak van abonneren. Het is veel gemakkelijker voor gebruikers om zich op meldingen te abonneren dan om een ​​formulier in te vullen waarvoor een e-mail of telefoon nodig is.
 • Push-mailing is beschikbaar voor gebruikers van elk apparaat: zowel mobiel (smartphones, tablets) als desktop (laptops, pc's).
 • De kosten van pushmeldingen zijn vele malen lager dan die van sms.
 • Wanneer u pushmeldingen gebruikt, kunt u uw klantenbestand segmenteren op basis van verschillende tags, geografische locatie, apparaattype, interesses, enzovoort.
 • Pushmeldingen zijn onopvallend, in tegenstelling tot sms-berichten, die mensen vaak afleiden van hun bedrijf.
 • Om een ​​pushmelding te ontvangen, hoeft de gebruiker geen verzoek in de applicatie te verzenden. U kunt de app sluiten om internetverkeer en batterijvermogen te besparen, u hoeft hem niet op de achtergrond te laten draaien. Het voordeel hiervan is dat u het RAM-geheugen van de telefoon niet verstopt met applicaties die wachten op een reactie van de server.
 • Soms wordt sms-mailen betaald voor de gebruiker, terwijl push-mailing altijd gratis is.

Nu over de nadelen:

 • U kunt meer inhoud aan pushmeldingen toevoegen dan aan sms, maar er zijn beperkingen. In de titel - maximaal 64 tekens, in de beschrijving - maximaal 240. In dit geval kunt u knoppen en afbeeldingen invoegen in de push.
 • Probleem met desktops. De push komt niet als de gebruiker offline is (zijn browser of internet is uitgeschakeld). De push zal naar mobiele apparaten komen, zelfs wanneer de browser is uitgeschakeld, wanneer het scherm is ontgrendeld (op Android).
 • Het is moeilijk voor gebruikers om de berichtengeschiedenis op mobiele apparaten te bekijken, omdat de push niet lang op het apparaat blijft hangen, maar na het bekijken gewoon wordt verwijderd. Op desktops is het eenvoudiger: in Windows 8 worden bijvoorbeeld pushmeldingen die op uw scherm stonden, naar het Berichtencentrum gestuurd. Een vergelijkbare functie is beschikbaar op Mac OS.

We zien dus dat push-mailing veel meer pluspunten dan minnen heeft, en de laatste zijn niet bijzonder significant. Hieruit blijkt dat pushmeldingen veel handiger en winstgevender zijn dan sms-mailings, zowel voor de klant als voor de ondernemer.

Voor wat voor soort zaken zijn pushmeldingen nuttig?

Allereerst zijn pushmeldingen handig voor online winkels. Ze kunnen het verkeer en de verkoop stimuleren. U kunt notificaties sturen over kortingen, verkopen en nieuwe producten. Om effectiever te zijn, moet u eerst uw klantenbestand segmenteren.

Nu wat saaie statistieken en cijfers.
Stel dat 100 mensen uw site of applicatie per dag bezoeken (zoals weergegeven in de afbeelding, geschilderd door de auteur in strenge verf). En je begrijpt dat de dingen op de een of andere manier niet helemaal zijn zoals bedoeld. U besluit om pushmeldingen voor uw site te maken. En na een intrigerende push te hebben gestuurd, stijgt uw opkomst tot 500 mensen per dag. En dan is er een daling. En dan weer een nieuwe, nog meer intrigerende en verleidelijke zetje sturen, en opnieuw nam de opkomst toe. Begrijpt u het principe?

Laten we zeggen dat de winst van uw online winkel per dag 200.000 roebel is (in de grafiek). U was niet tevreden met het lage verkeer, dus besloot u pushmeldingen voor uw site te maken . En hier is het tweede resultaat van het verzenden van push-notificaties: terwijl je zat te wachten op een wonder, kreeg je elke dag 200.000 duizend druppels. Maar je wilde een groter en dikker bedrag. Nadat u een intrigerende pushmelding heeft verzonden, schiet uw winst omhoog naar een miljoen roebel. En dan begint het langzaam af te nemen en keert het terug naar het vorige niveau. Maar je vond het vorige bedrag leuk en besloot opnieuw te pushen. Ik denk dat je het mechanisme begrijpt.

De volgende sites waarvoor pushmeldingen nuttig zijn, zijn nieuwsportalen. Het is handig voor gebruikers om meldingen over nieuws en thematische berichten te ontvangen. Hier is hetzelfde verhaal als met het verkeer van de online winkel. Wie leest uw nieuws als ze uw nieuwsportaal tijdens de werkdag zijn vergeten? Er zijn er waarschijnlijk maar heel weinig. Wat is er beter dan een push sturen? Behalve interessante artikelen - niets. Als u en uw horde journalisten veel goede, omvangrijke en informatieve artikelen schrijven, is het daarom beter om pushmeldingen voor uw site te maken .

Natuurlijk is push-mailing ook handig voor online evenementen. Cliënten zullen zich uiteraard inschrijven voor allerhande webinars, lezingen, trainingen, seminars en conferenties, waar ze iets slims en bruikbaars te horen krijgen. Maar er zijn veel vergeetachtige mensen. Waarom zou u er niet voor zorgen? Klanten vinden het geweldig als ondernemers geven om het comfort van hun site. Abonneer u op pushmeldingen en het maximale aantal mensen zal deelnemen aan het evenement.

U heeft zich dus waarschijnlijk al gerealiseerd dat pushmeldingen veel voordelen opleveren voor ondernemers. Steeds meer gebruikers zullen uw goederen kopen en uw portemonnee zal kraken van geld. Uw nieuws wordt door alle geïnteresseerden gelezen. Alle vergeetachtige en niet erg oplettende gebruikers van uw site zullen zich registreren voor uw webinars. Wat bevatten pushmeldingen? Voordeel en voordeel, en alleen.

Mobiele pushmeldingen

In het eerste deel van dit artikel hebben we het gehad over mobiele meldingen. Mobiele pushmeldingen zijn meldingen die naar uw smartphone komen vanuit applicaties die erop zijn geïnstalleerd. Op alle beschikbare besturingssystemen voor mobiele apparaten (voornamelijk iOS en Android, aangezien Windowsphone 10 in december dit jaar de markt verlaat) verschillende soorten notificaties. Eens kijken wat er is.

iOS:
Er zijn 3 soorten meldingen op iOS:

 • Audio– een geluidssignaal informeert de gebruiker over het bericht;
 • Audio/banners - er verschijnt een bericht (banner) op het vergrendelingsscherm en een geluidssignaal maakt hiervan melding;
 • Badges (of badges) - er verschijnt een pictogram in de rechterbovenhoek van het toepassingspictogram met een nummer dat het aantal meldingen aangeeft.

Android:
Dit besturingssysteem heeft altijd kunnen verrassen met zijn flexibiliteit. Android heeft geen ingebouwd systeem voor het weergeven van pushmeldingen (dit staat in de officiële ontwikkelaarshandleiding). Simpel gezegd, meldingen worden op uw smartphone weergegeven zoals de ontwikkelaar van deze of gene applicatie het wilde: de melding kan bovenaan het scherm verschijnen (in de "blinde"), het applicatievenster kan openen met de informatie die de gebruiker nodig heeft om aan de slag te gaan. Over het algemeen worden meldingen in elke vorm weergegeven.

Hoe werken push-mailings?

Hoe pushmeldingen werken, is gebaseerd op drie hoofdfasen:

 • Verzamelen van een abonneebestand.
  Vóór pushmeldingen maakten bijna veel sites gebruik van e-mailabonnementen (en dat doen ze nog steeds). Met de komst van pushnotificaties is de populariteit van zo'n abonnement sterk afgenomen, omdat: ten eerste het veel gemakkelijker is om je in te schrijven op pushnotificaties dan op een nieuwsbrief die per e-mail komt; ten tweede staan ​​veel gebruikers niet te popelen om hun e-mail (en andere persoonlijke gegevens) ergens achter te laten. Het gemak van abonneren kan de groei van nieuwe gebruikers op de site aanzienlijk verhogen, die meestal meer dan 100% bedraagt. Houd er rekening mee dat het abonnement vrijwillig is. Een gebruiker kan zich net zo gemakkelijk uitschrijven als hij zich abonneert. Daarom is er geen en mag er geen ongecontroleerde oplegging van goederen zijn.
 • E-mailplanning.
  Het komt vaak voor dat pushmeldingen massaal worden afgemeld na de eerste 2-3 weken. Dit geeft aan dat de ondernemer de verkeerde strategie heeft gekozen. Het eerste dat u bij deze stap moet doen, is uw campagnedoelen instellen. Het is van hen waarop u voortbouwt bij het maken van meldingen. Om gebruikers geïnteresseerd te houden in uw meldingen, moet u rekening houden met de volgende factoren:
  • Tijd en duur van het verzenden van berichten
  • Relevantie van meldingen
  • E-mailfrequentie
  • Tijd weergeven bij ontvanger
  Om de juiste tijd voor het verzenden van een melding te berekenen, moet u rekening houden met de specifieke kenmerken van het bedrijf en inderdaad begrijpen voor wie en voor wat u doet. Als u de gebruiker bijvoorbeeld op de hoogte wilt stellen van een speciale aanbieding, kortingen op goederen en verkopen, of een evenement wilt melden, dan is het beter om dit in het weekend te doen, anders accepteert de gebruiker de informatie gewoon niet en is uw push nutteloos. Of u maakt een mailinglijst voor kantoorpersoneel. Deze nieuwsbrief is vooral handig tijdens een werkdag (bijvoorbeeld van 8.00 tot 18.00 uur). De frequentie van het verzenden van berichten is ook het overwegen waard. Het belangrijkste hier is om de belangen van de abonnee te volgen en niet te overladen met informatie die hem niet interesseert. Het is onwaarschijnlijk dat het handig zal zijn om 5 berichten per week te sturen over kortingen op dezelfde producten. Simpel gezegd, de frequentie van het verzenden van meldingen moet worden gerechtvaardigd door informatie. Het is noodzakelijk om de duur van de verzending correct te berekenen, dat wil zeggen, de tijdsperiode in te stellen gedurende welke een bericht wordt afgeleverd bij de geadresseerde. U moet dit doen zodat terwijl het bericht naar de gebruiker gaat, het zijn relevantie niet verliest. Anders wordt de uitkering weer tot nul teruggebracht. De weergavetijd op het scherm van de gebruiker wordt bepaald door besturingssystemen en browsers. De relevantie van de aanbieding die u in de push invoegt, wordt bepaald met behulp van segmentatie en statistieken. Met segmentatie kunt u abonnees categoriseren op groepen, zoals interesses, geografische locatie en andere tags. Met behulp van statistieken kunt u van uw nieuwsbrief een effectievere marketingbeweging maken en een budgettaire maar succesvolle strategie vormen.
 • Analyse.
  In deze fase analyseer je de resultaten van de push-campagne. Het is erg belangrijk om het effect van berichten op abonnees en hun reactie op meldingen correct in te schatten. De resultaten van de campagne laten zien hoe correct de berekening was, en bepalen het verdere lot van uw mailinglijst: ga door of stuur voor revisie. Houd bij het aanmaken van een nieuwe mailinglijst rekening met de ontvangen gegevens en ervaring.

Push-notificatieservices.

Onze "Push4Site" -service wordt door veel van onze klanten beschouwd als de beste service voor het verzenden van pushmeldingen.

We bieden u een volledig scala aan diensten voor het maken van effectieve pushmeldingen:

 • Maak pushmeldingen met al hun voordelen. Targeting: personalisatie, segmentatie, geotargeting van pushmeldingen, trigger- en bulkmailings.
 • Eenvoudige aanpassing:
  • Handig persoonlijk account
  • Geplande mailing
  • Nieuwsbriefstatistieken
  • Eenvoudige aanpassing
 • Webpush-meldingen:
  • De meeste beschikbare browsers: Firefox, Chrome, Safari, Opera.
  • Offline bezorging
  • 90% zichtbaarheid
 • Mobiele platforms:
  • Levering op vergrendeld scherm
  • Onmiddellijke reactie
  • Alle smartphones, geen apps
 • Nieuwe en exclusieve notificatie-indelingen:
  • Interactief bericht met "calltoaction" -element
  • Pushmeldingen met twee interactie-opties
  • Grote afbeeldingsmeldingen.

Naast de bovenstaande lijst biedt onze service vier voordelige tarieven, speciaal ontworpen voor verschillende categorieën bedrijven:

 • Persoonlijke site - dit tarief is geschikt voor privé-sites met weinig verkeer. Onmiddellijke melding van nieuwe inhoud.
 • Kleine en middelgrote bedrijven - dit tarief is geschikt voor bedrijfssites die geen verband houden met online verkoop. Alle functies van de service zijn bedoeld voor snelle en effectieve communicatie met gebruikers
 • E-commerce - Geweldig voor online handel. Pas alle marketingmogelijkheden toe op niet-gepersonaliseerd verkeer.
 • Enterprise is de perfecte oplossing voor grote bedrijven. Persoonlijk beheer en ondersteuning vierentwintig uur per dag.
Naast al het bovenstaande krijg je na registratie een maand gratis gebruik van onze service. Ren om u te registreren om de beste push-mailservice aan te sluiten en groot succes te behalen bij de ontwikkeling van uw website of bedrijf!

Uitvoer.

Push-mailing is een vrij jonge technologie, het begint net zijn weg op de markt, maar het heeft al een ongelooflijk succes laten zien en heeft veel voordelen opgeleverd voor zowel ondernemers als gebruikers. Voor ondernemers is het verzenden van pushmeldingen een van de meest effectieve en winstgevende manieren om klanten te verzamelen, wat niet veel arbeid, tijd en geld kost.

Voor gebruikers dienen pushmeldingen als herinnering, helpen ze tot op zekere hoogte om geld te besparen, ze te behoeden voor eentonige zoekopdrachten naar evenementen die bij hun interesses passen, enzovoort.

Van sommigen kun je horen dat marketeers binnenkort al het sap uit pushmeldingen zullen persen en ze zullen vernietigen vanwege hun grote misbruik. Analytische studies tonen echter aan dat het tegenovergestelde waar is en push wint steeds meer aan populariteit. Push-notificaties hebben dus geweldige vooruitzichten op de marketingmarkt, zowel nu als in de toekomst.

Service voor het verzenden van pushmeldingen voor de site - Push4site

We gebruiken
cookies

Deze website maakt gebruik van cookies, die van ons of van derden zijn, voor profileringsdoeleinden en om u advertenties te laten zien in overeenstemming met uw browsevoorkeuren en die voor u interessant kunnen zijn. Als u meer wilt weten over cookies, of de instellingen van uw browser voor cookies wilt wijzigen (of wilt voorkomen dat de website cookies instelt), klik dan hier . Als u deze banner sluit, doorgaat met browsen of op een item op de website klikt, geeft u uw toestemming voor het gebruik van cookies aan.
Dichtbij
Nl